۲۵ ایده خلاقانه برای چیدمان کتاب‌ها در خانه
نوشته شده توسط : دانیال آزادی

 

 

بی‌نظم رهاکردن کتاب‌ها و گهواره در گوشه‌و‌کنار خانه، در چشم‌بر‌هم‌زدنی خانه تمیز و مرتب ما را به بازار شام تبدیل می‌کند، مخصوصا اگر از طرف‌داران پروپاقرص کتاب و کتابخوانی و صاحب تعداد زیادی کتاب باشیم. چطور کتاب‌ها را به زیباترین شکل ممکن کنار هم نگه داریم که نه‌تنها خانه کوچکمان را شلوغ نکنند، بلکه به زیبایی آن هم بیفزایند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با ۲۵ایده خلاقانه چیدمان کتاب در منزل آشنا شوید.

۱. از میز چای‌خوری نهایت استفاده را ببرید

در خانه‌های کوچک تمیز نگه‌داشتن سطح روی میز چای‌خوردی فوق‌العاده مهم است، چون معمولا به‌عنوان میز غذاخوری و میز کار هم استفاده می‌شوند. می‌توان از فضای خالی زیر این میزهای جمع‌و‌جور برای نگهداری کتاب‌های پرکاربردتر استفاده کرد. درگیر نحوه چیدمان کتاب‌ها نشوید و فقط آنها را روی هم بچینید.

۲. رنگ‌های یکسان را کنار هم بچینید

یکی از روش‌های خلاقانه چیدن کتاب‌ها بر اساس رنگشان است. در کنار کتاب‌ها، لیوان‌ها یا ظروف شیشه‌ای با رنگ مشابه بچینید تا به‌زیبایی متمایز شوند. اگر تمایل دارید از این روش برای سامان‌دهی کتاب‌ها در آشپزخانه یا پذیرایی استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم به‌جای رمان سراغ کتاب‌های آشپزی بروید.

۳. شومینه بلااستفاده را پر از کتاب کنید

اگر شما هم کنج خانه‌تان شومینه‌ای بلااستفاده دارید که فقط فضای خانه را اشغال کرده است، پیشنهاد می‌کنیم کتاب‌هایتان را داخل آن بچینید. انتخاب اندازه، رنگ و چیدمان کتاب‌ها هم کاملا بسته به سلیقه شما و اصول دکوراسیون داخلی است.

۴. روی کابینت‌ ها کتاب بچینید

حتی اگر آشپزخانه شما پر از کتاب‌های آشپزی است و دلتان نمی‌آید فضای کابینت‌ها را با این کتاب‌ها پر کنید، چیدن این کتاب‌ها روی کابینت‌ها  وسبد حصیری حمل نوزاد راهکاری عالی است. این‌طوری هم با یک نگاه کتاب مدنظر را پیدا می‌کنید و هم حال‌وهوای جالبی به فضای آشپزخانه می‌دهید.

۵. کتاب‌ها را نزدیک سطح زمین بچینید

در آپارتمان‌های کوچک، چیدن کتاب‌ها نزدیک سطح زمین به حفظ فضای خانه کمک بزرگی می‌کند. کتاب‌ها را زیر میزهای کناری و کمدها بگنجانید تا همیشه در دسترس باشند.

۶. با کتاب به اتاق غذاخوری جلوه زیباتری بدهید

اگر در اتاق غذاخوری قفسه‌ای دارید، می‌توانید چند کتاب در این قفسه بچینید تا فضای اطراف را گرم و راحت کنند.

۷. از قفسه‌های افقی استفاده کنید

قفسه افقی یکی از گزینه‌های پرط‌رف‌دار سروسامان‌دادن به کتاب‌هاست و فضای اتاق را بازتر و زیباتر می‌کند. هرچقدر کتاب‌هایتان بیشتر شد، می‌توانید به طول قفسه اضافه کنید و بازهم فضای خالی داشته باشید.

۸. کتاب‌های رنگارنگ را پشت پیانو بچینید

اگر طرف‌دار طراحی دکوراسیون ماکسیمالیستی هستید، گزینه‌ای عالی برای نظم‌دادن به کتاب‌ها چیدن آنها پشت میز پیانو ست. کتاب‌هایی با رنگ‌های متنوع و متناسب انتخاب کنید. حتی می‌توانید از فضای زیر پیانو هم استفاده کنید.

۹. با کتاب‌های کودکانه فضای زیرپله را قشنگ‌تر کنید

این ایده به‌خصوص برای کودکانی جذاب است که دوست دارند فضای دنج و کوچکی داشته باشند. می‌توانید در این بخش قفسه‌ها و سبدهای دیواری بچینید، صندلی راحتی بگذارید و آن را به اتاق‌مطالعه‌ای دنج تبدیل کنید.

۱۰. کتاب‌ها را رنگین‌کمانی بچینید

در خانه‌های کوچک از هر فضایی باید به بهترین شکل ممکن استفاده کرد. مثلا کنار راه‌پله  و گهواره حصیری فضای مناسبی برای طراحی کتابخانه‌ای جمع‌و‌جور است. چند قفسه کوچک اضافه کنید و کتاب‌ها را به‌ترتیب رنگ‌های رنگین‌کمان بچینید تا فضای خانه مرتب‌تر و چشم‌نوازتر به نظر برسد.

۱۱. به فکر کتابخانه‌ای آنتیک و قدیمی باشید

وقتی می‌توانیم کتاب‌ها را در کمدی آنتیک و دکوری نگه داریم، چرا سراغ کتابخانه‌های ساده برویم؟ دنبال کمدی با در شیشه‌ای باشید تا به‌راحتی بتوانید کتاب دلخواه خود را پیدا کنید.

۱۲. از سبک بوهو استفاده کنید

تخته‌ای معمولی بردارید و ۲طرف آن را به ۲تکه طناب ساده وصل کنید. همین جاکتابی ساده به‌سبک بوهو، نمای خانه را چند برابر جذاب‌تر می‌کند.

۱۳. سبدهای پیک‌نیک را از انباری بیرون بیاورید

سبد پیک‌نیک فقط برای تفریح و گشت‌و‌گذار نیست و می‌توان از آن همچون فضای ذخیره‌سازی شیک و کاربردی هم استفاده کرد. اندازه این سبدها برای نگهداری مجلات و روزنامه‌های بزرگ عالی است.

۱۴. از قفسه‌های براکتی استفاده کنید

ظاهر این قفسه‌ها خیلی جالب است و انگار کتاب‌ها در فضا معلق هستند. احتمالا این سبک نظم‌دهی برای مدرنیست‌ها و مینیمالیست‌ها جذابیت بیشتری داشته باشد.

۱۵. خانه عروسکی قدیمی را کتابخانه کنید

اگر خانه عروسکی قدیمی و گهواره چوبی  را تمیز کنید و چند جلد کتاب رنگی در آن بگذارید،‌ ساعت‌ها کودکان را سرگرم نگه می‌دارد. همچنین راهکاری خلاقانه برای استفاده از وسیله‌ای بلااستفاده است.

۱۶. کتاب‌ها را داخل در کمد بچینید

داخل در کمد قفسه‌ای کوچک برای کتاب‌ها نصب کنید. این‌طوری وقتی در کمد باز است، کتاب‌ها تمیز و مرتب روی دیواره داخلی کمد چیده شده‌اند و وقتی در بسته است، هیچ‌چیزی دیده نمی‌شود.

۱۷. جعبه کتاب طراحی کنید

جعبه‌ای قشنگ می‌تواند بسیاری از مشکلات سامان‌دهی را حل کند و به اتاق جان تازه‌ای ببخشد. یک جعبه چوبی معمولی را به‌دلخواه رنگ‌آمیزی کنید و کتاب‌ها را درون آن بچینید. می‌توانید از جعبه‌های قدیمی مرکبات استفاده کنید.

۱۸. برای فضاهای کوچک‌تر به‌فکر کتابخانه باریک باشید

اگر برای محیط‌های کوچک مثل نشیمن یا اتاق‌خواب دنبال کتابخانه هستید، به‌جای قفسه‌های بزرگ و جاگیر، دنبال کتابخانه‌های باریک‌تر باشید که ارتفاع بیشتری داشته باشند. این‌طوری به‌جای فضای مفید خانه، از فضای عمودی که کاربردی ندارد بهترین استفاده را می‌برید.

۱۹. راهروی خانه را به کتابخانه تبدیل کنید

فضای راهرو در بیشتر خانه‌ها صرف طراحی جاکفشی و کمد لباس می‌شود، در حالی که یکی از ایده‌های جالب پرکردن این راهروها طراحی کتابخانه‌های سرتاسری است. اگر راهرو بخش زیادی از فضای خانه‌تان را اشغال کرده است و هیچ استفاده مفیدی از آن نمی‌کنید، با چند قفسه دیواری آن را به فضایی گرم و دوست‌داشتنی تبدیل کنید که از کتاب‌های محبوبتان نگهداری می‌کند.

۲۰. از کتابخانه‌های مکعبی و دکوراسیون معاصر بهره ببرید

همه ما با قفسه‌های مکعبی آشنا هستیم و می‌دانیم از پرکاربردترین گزینه‌های جاسازی به‌شمار می‌روند. مزیت این کتابخانه‌ها سفارش مکعب‌ها به اندازه متناسب با ابعاد کتاب‌هاست.

۲۱. کتابخانه‌ای چندمنظوره انتخاب کنید

کتابخانه چندمنظوره انتخابی دیگر برای خانه‌های کوچک است، مثلا قفسه‌ای انتخاب کنید که بشود به‌جای میز در نشیمن یا راهرو از آن استفاده کرد، یعنی روی آن فضایی برای نگه‌داشتن دسته‌کلید، دستکش و غیره داشته باشد یا حداقل چند کشوی کاربردی داشته باشد.

۲۲. با کتابخانه‌های دیواری سرتاسری، گوشه دنجی برای مطالعه بسازید

اگر در خانه فضای باز در اختیار دارید، می‌توانید با اضافه‌کردن کتابخانه‌های دیواری سرتاسری، یک صندلی راحتی و چراغ مطالعه فضای جذابی برای مطالعه طراحی کنید.

۲۳. اطراف درهای داخلی کتابخانه بزنید

اگر یکی از درهای خانه وسط دیوار طراحی شده است، می‌توانید مطابق تصویر دور آن را قفسه بزنید و در آنها کتاب بچینید. این یکی دیگر از گزینه‌های فوق‌العاده کاربردی برای سامان‌دهی کتاب‌ها در خانه‌های جمع‌و‌جور محسوب می‌شود.

۲۴. درِ اتاق می‌تواند کتابخانه متحرک باشد

این ایده مخصوصا برای خانه‌های فوق‌العاده کوچک مناسب است که دیگر هیچ فضای اضافه‌ای برای گنجاندن کتاب‌ها ندارند. حتی اگر راهروی خانه و تخت نوزاد به‌قدری پهن نیست که ظرفیت گنجاندن کتابخانه را داشته باشد، کمی خلاقیت به خرج دهید و روی در انتهای راهرو قفسه بزنید و آن را به کتابخانه‌ای متحرک تبدیل کنید. البته بهتر است برای طراحی چنین فضایی از نجار حرفه‌ای کمک بخواهید.

۲۵. کنار مجسمه‌ها و دکوری‌ها چند جلد کتاب بچینید

اگرچه این کار بیشتر جنبه دکوری دارد، می‌توان با یک تیر دو نشان زد و کتاب‌های رهاشده در گوشه‌و‌کنار خانه را این‌طوری سازمان‌دهی کرد. ویترین‌ها هم حالت نمایشی دارند و هم گنجایش مناسب، بنابراین گزینه مناسبی برای نظم‌دادن به کتاب‌ها هستند. کافی است کنار مجسمه‌های تزئینی، شمع‌های تزئینی دست‌ساز، دکوری‌ها، گلدان‌ها و عکس‌های داخل ویترین، چند جلد کتاب هم بچینید.

کلام آخر

حالا که این مقاله را خوانده‌اید، می‌دانید که کوچک‌بودن خانه دیگر بهانه خوبی برای جمع‌کردن کتاب‌ها در انباری خانه یا حتی بدتر از آن کتاب‌نخواندن نیست! تعداد زیادی از ایده‌های این مقاله برای چیدمان کتاب‌ها در خانه‌های کوچک بودند. این بار با نگاهی خلاقانه نقاط بلااستفاده خانه را پیدا کنید و با طراحی کتابخانه‌ای به‌سلیقه خودتان، گرما و صمیمیت و روح زندگی را به خانه‌تان دعوت کنید.

منبع:

https://www.chetor.com/251484-سروسامان-دادن-به-کتاب%E2%80%8Cها/





:: بازدید از این مطلب : 75
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 29 شهريور 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: